İkinci El Eşya ile Dekor

20.11.2020
İkinci El Eşya ile Dekor

İkinci el eşya ile dekor yeni bir furya olarak günümüzde karşımıza çıkmaktadır. Çünkü alışılagelmiş dekorlardan sıkılan herkes farklılık istemektedir. Mimarların da çokça tercih ettiği ikinci el eşya sektörünün bu nedenle de çokça talep gören bir sektör olduğunu ortaya koymaktadır.

İkinci el eşya ile dekor oluşturmak yepyeni projeleri hayata sokmak için büyük bir fırsat sunmaktadır. İkinci el eşya ile aklınıza gelebilecek yeni eski her türlü eşyaları bulabiliyor olmanızın yanında çok farklı eşyalar da bulabilme şansını vermektedir. Dekorlar artık eskisi gibi öyle alışılagelmiş şekilde istenmektedir. Ancak kişiye göre de değişiklik göstermektedir. Kimisi yaşanmışlık olsun hayat olsun ruh katsın ister dekorlarda. Kimisi de müze gibi şaşalı olsun ister. Sorun değil. Çünkü bu mekânlarda yani ikinci el eşya sektöründe aklınıza gelen her türlü eşyayı bulabilme şansı başka yerde neredeyse yoktur. Varsa da oldukça pahalı eşyalardır.

İkinci el eşya ile dekor oluşturmak isteyenler en doğru tercihi yapmış demektir. Çünkü eşya dışında dekor unsuru olarak alınacak e-her eşya her unsur çoğu zaman eşyadan pahalıdır. Ayrıca bu objeleri orijinal olarak bulmak da çoğu zaman sıkıntılıdır. İşte tam da bu noktada devreye ikinci el eşya sektörü devreye girer. Çünkü bu sektöre eskiden kalma anısı olan yaşanmışlık hissi ile birlikte ortama dekor katan objeler eşyalar bulmak çok daha kolay olabilmektedir. Çünkü çoğu zaman bu objelerin bu süslerin antikaların gittiği yerler ikinci el eşya mağazalarıdır. Ha bir de antikacılar vardır ki onarlın eline geçen eşyaların bileme kaç katı satıldığını söylemeye de gerek yoktur sanırım.

İkinci el eşya dekor oluşturmak son yılların modası en ekonomik alışverişi olarak karşımıza çıkmaktadır. Her anlamda avantaj kazandıracak olan bu alışverişten kazanç sağlamayan kar etmeyen kimse olamaz. İkinci el eşya ile ilgli tüm alışverişlerin doğru mantıklı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Çünkü tabi ki kar ettiren bu alışveriş yapılırken eşyaların özelliklerine göre incelemek hatta bu konuda gerekirse uzman birinden yardım almak daha iyi olacaktır.

Tümü