Spot Eşya

26.03.2021
Spot Eşya

İkinci el ürün almak durumu iyi olduğunda, sıfır eşya almaktan daha mantıklı bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Sıfır ürünlerin çok pahalı olması, maddi imkanların yetersiz olması buna sebep olarak gösterilebilir. Bunun yanında hiç kullanılmamış ürünlerin basit deformasyon hataları sebebiyle de spotçu olarak hizmet veren kurumlarda satışa sunulması oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Böyle bir durumda aynı ürüne bazen 2 katına varan bedeller ödemek istemeyen kullanıcılar çoğunluktadır.

Spotçu olarak bildiğimiz mağazalarda, görünümü şık, temiz, kaliteli ve çok az kullanılmış ürünlerde satışa sunulmaktadır. Standart bir mağazada beğendiğiniz fakat bütçeniz yetmediği için alamadığınız bir ürünü, buralardan çok daha uygun fiyatlarla temin edebilirsiniz. Aradığınız her türlü ürünü bulabileceğiniz spotçu mağazalarında; mobilyadan beyaz eşyaya, elektronik ürünlerden oturma gruplarına kadar her türlü çeşit mevcuttur.

Alıcı olabileceğiniz gibi, kullanmadığınız ürünleri satmak için de bu firmalara müracaat edebilirsiniz. Kullanılabilir durumdaki ürünlerinizi atmak yerine nakde çevirmenize olanak sunan bu firmalar, bir yandan da doğaya hizmet etmektedir. Atıl durumdaki ürünlerin bakım ve onarımlarını yaparak, tekrar satışa sunarak, israfın önüne geçmektedir. Tüketim toplumu olarak adlandırılan bu çağda, geri dönüşümün önemi tüm zamanlardan daha değerlidir. Spotçu mağazaları bu anlamda çok daha değerlidir.

Standart satış mağazalarının göz kamaştırıcı etkisinden ziyade daha salaş bir dizayna sahip olan spotçu mağazalarında, her gördüğünüzün sizde tüketim etkisi yaratmasının da önüne geçilmektedir. Gerçekten ihtiyacınız olan ürünleri gerçek değerlerinin çok daha altında fiyatlarla alıp dönmeniz mümkündür. Büyük ürünler için nakliye ve kurulum hizmeti de alabileceğiniz bu mağazalar, kullanıcılara her türlü kolaylığı sağlamaktadır.

Yalnız spotçu tercihinde de dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar bulunmaktadır.

  1. Firmanın kurumsallığından emin olmanız gerekmektedir. Bu ayrıntı, fatura istediğinizde veya ürünle ilgili herhangi bir sorun olduğunda muhatap bulabilmeniz adına gereklidir.
  2. Nakliye hizmetini ve hangi mesafelerin ücretsiz olduğunu araştırın. Aksi halde nakliye ve ürüne ödeyeceğiniz toplam tutar çok daha maliyetli olabilmektedir.
  3. Özellikle 2.el ürünlerin temizlik ve dezenfektasyonunu sorgulamalısınız. Hijyenin bu kadar önemli olduğu bir çağda, uygun fiyatlı ürün almak adına mikropların evinize taşınmasının önüne geçmek gerekmektedir.
  4. Nakliye kadar önemli bir diğer konu ise kurulum hizmetidir. Mobilyaların ve beyaz eşyaların kurulum ve montajı fiyata dahil mi? Bunun için ayrıca bir ücret isteniyorsa nedir? Bu soruların yanıtı, ürün alacağınız yeri de belirlemelidir.
  5. Kurumsallığın bir diğer artısı ise; satış sonrası destektir. Spotçu tercihi yaparken bu konuya ayrıca dikkat etmelisiniz. Ürünün kullanımı sırasında bir sorunla karşılaşmanız halinde destek alabilmek, firmanın çözüm odaklı çalışması en azından ne yapmanız gerektiğiyle ilgili bilgi vermesi gerekmektedir.
  6. Eğer satıcı konumdaysanız ve spotçu arayışındaysanız, ürünlerinize gerçek değerini verecek bir yerle görüşmeniz yararınıza olacaktır.
Tümü