Neden İkinci El Eşya

04.05.2018
Neden İkinci El Eşya

Neden ikinci el eşya? Bu soru çok kişi tarafından farklı şekilde cevaplanabilmektedir. İhtiyaç ve bakış açısına göre değişiklik göstermekte olan ikinci el eşya alımı kimisi için vazgeçilmez bir alışveriş olsa da kimisi için ekonomik yetersizlikten dolayı kimisi için de gereksiz bir alışveriş olarak değerlendirilmektedir. Dolayısı ile de ihtiyaca ve imkana göre neden ikinci el eşya? sorusuna cevaplar farklılık gösterebilmektedir.

İkinci el eşya alımı eskiyi, antikayı, geçmişi sevenler için bir tutkudur. Bu nedenle de bu tür insanlar devamlı olarak ikinci el mağazalarını ziyaret ederler ve eskiye dair antika türünde bir ikinci el eşya olup olmadığına bakarlar. Dolayısı ile de neden ikinci el eşya? Sorusuna bu tür insanlar yaşanmışlığı gösteren eskitme, antika türünde eşyalar için bu tarzda cevaplar verecektir. İkinci el eşya onlar için o kadar önemlidir ki ikinci el mağaza sahipleri ile büyük bir dostluk oluşur. İkinci el mağaza sahipleri de ellerine geçen ikinci el eşya için müşterileri arayıp haber bile verirler.

Neden ikinci el eşya? Sorusuna maddi gücü düşük olanların vereceği cevap da hepimizin bildiği gibi alım gücü yetersizliğidir. Ancak bu durum da aslında çok kötü değildir. Yani günümüzde ikinci el eşyalar öyle yıkık dökük değildir. Hatta o kadar temiz ve çalışabilir durumda olurlar ki bu da sıfır ürünlere taş çıkarabilmektedir. Alım gücü düşük olanların ister elektronik eşya olsun ister ev eşyaları yani koltuk, masa, sandalye vb. türde olsun, ister küçük ev araç ve gereçleri olsun dikkatli olunduğunda ve ikinci el mağaza sahibinin güvenilir olması ile de büyük kazanç sağlamaktadır. Bu durumda da hem maddi hem de manevi kazanç sağlamaya yardımcı olacaktır. Ayrıca yeniliği sevenler için evini değiştirmek isteyenler için de bulunmaz bir fırsat olarak değerlendirilir. Elindeki ürünü ikinci el mağazasına verme şansının da olması eldeki ürünleri parya çevirmek ya da alınma istenen ürünle takas edilerek belki az miktarda ödeme yaparak değişiklik yapmak geniş anlamda kar kazandırmaya yardımcı olacaktır.



Tümü