İkinci El Eşya için Bilinmesi Gerekenler

01.06.2018
İkinci El Eşya için Bilinmesi Gerekenler

İkinci el eşya için bilinmesi gereken bir çok nokta bulunmaktadır. Özellikle bu ikinci el eşya elektronik ise bu durum daha çok önem kazanmaktadır. Günümüzde ikinci el eşya alımı gerçekleştirmek isteyen birçok kişi için sebepler değişebilmektedir. Bu sebepler arsında maddi yetersizlikler en başta olmakla birlikte bu durumu ekonomi olarak gören kişiler de ikinci el eşya alımı yapılmaktadır. İkinci el eşya için bilinmesi gerekenler genel olarak kullanım geçmişi, ne kadar kullanılabilir olduğu, temiz olup olmadığı vb. sorular akla gelebilmektedir.

İkinci el eşya için bilinmesi gerekenler alınması gereken eşyaya göre farklılık gösterebilmektedir. Bu ikinci el eşya elektronik olacaksa daha çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Alınması planlanan ikinci el elektronik PC, telefon, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın vb. ürünler olacak ise bu ürünlerin ne kadar zamandır kullanıldığı, garanti süresinin dolup dolmadığı, var olan bir sıkıntının kontrolü vb. şekilde yapılmalıdır. Bu tür için yapılacak ikinci el eşya alımı sırasında kontrollü ve dikkatli olmak ilk esas olarak kabul etmek gerekir. Bu durum da ikinci el eşya mağazasının güvenilir olması da oldukça önemli bir noktadır. Bu nedenle de bilinen, güvenilen, itibar sahibi ikinci el eşya mağazalarından alış veriş yapılmasına özen gösterilmelidir.

İkinci el eşya için bilinmesi gerekenler için ilk kullanımın mümkünse mağazada yapılması çok önemlidir. Ancak alındıktan sonra da belli bir süre garanti alınabilmesi alınan ikinci el eşya için tüm özelliklerinin denenebilmesine dolayısı ile de bir sorun olup olmadığına bakılmalıdır. İlk esnada her özelliği denenemeyebilir. Bu nedenle de bu tarz ikinci el eşya alımı için garanti alabilmek özellikle elektronik eşyalar için büyük önem taşımaktadır.

İkinci el eşya için bilinmesi gerekenler arsında özellikle dikkatli olunması gereken noktalardan biri alınacak ürünlerin çoğu zaman sıfır yarında olabileceğidir. Bu durum ise hem son model ürün almak isteyen hem de ekonomi yapmayı düşünen birçok kişiye fayda sağlayabilmektedir. Bu durum da hem son model ürünlere sahip olabilmeye hem de tasarruf yapabilmeye yardımcı olabilmektedir.

Tümü